Recept på hemlagad frappé

frappé med is

Detta recept på frappé är perfekt för varma sommardagar när du vill ha en kopp kaffe, men också en sval och uppfriskande dryck. Frappé är en kall och lite söt kaffedryck, perfekt när du behöver svalkas.

Drycken kommer från Grekland, och kallas därför ofta för grekisk frappé. Den ursprungliga drycken kyldes, och ibland tillsatte man is, men inte mjölk. Sedan dess har det blivit standard att tillsätta mjölk.

Detta recept innehåller också mjölk, vilket förhöjer kaffets smak och konsistens. Mjölk minskar bitterheten i kaffet, vilket många inte uppskattar, och lite tillsatt sirap gör kaffet sött.

Vi rekommenderar att du använder en kopp SENSEO® Classic-kaffe till detta recept. Blandningen av Arabica- och Robusta-bönor garanterar en subtil men rik smak.

Portionsstorlek: 1 kopp kaffe

Förberedelsetid: 2 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Total tid: 7 minuter

Köksutrustning:

  • Mixer
  • SENSEO® Switch

Ingredienser:

  • 1 kopp SENSEO®-kaffe
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk sirap
  • 5 iskuber (eller mer)

Anvisningar:

  • Brygg en kopp vanligt svart kaffe.
  • Lägg alla ingredienser i en mixer.
  • Blanda ingredienserna vid medelhastighet tills alla isbitar är krossade.
  • Var noga med att smaka på din frappé medan den är kvar i mixern. Tillsätt mer sirap om du vill ha den sötare.

OBS

Frappé kan lätt anpassas exakt efter din smak. Om du tillsätter mer mjölk blir drycken mer raffinerad i smaken medan mer sirap gör den sötare.

Kalorier: 47