Recept på kaffemilkshake

Iskaffemilkshake

Kaffemilkshakes är ett bra sätt att svalkas och få välbehövligt koffein. Därför är detta recept på en milkshake med kaffe perfekt för varma dagar. Och bäst av allt – det smakar fantastiskt.

Du kan välja vilken typ av glass du vill. Den vanligaste smaken är vanilj, eftersom den inte tar död på kaffesmaken. Glass med kaffesmak är till och med bättre, om du vill förstärka smaken på milkshaken. Om du tillför mer kaffe blir den tunnare, så använd istället glass med kaffesmak.

Detta recept på kaffemilkshake innehåller faktiskt kaffe, men inte särskilt mycket. Detta betyder också att koffeinhalten är mycket lägre än i iskaffe eller liknande. Så vi rekommenderar att du använder ett starkare kaffe om du vill ha lite mer koffein.

Du kan ersätta SENSEO® Classic med SENSEO® Extra Strong eftersom dessa har starkare smak och högre koffeinhalt. Byt ut 1:1 för volymen, dvs. 1 dl vanligt till 1 dl espresso.

Portionsstorlek: 4 milkshakes

Förberedelsetid: 4 minuter

Tillagningstid: 1 minuter

Total tid: 5 minuter

Köksutrustning:

  • SENSEO® Switch
  • Mixer

Ingredienser:

  • 1 kopp av SENSEO® Classic kaffe
  • 7 dl glass
  • 3 msk kakaopulver
  • 2 dl iskuber

Anvisningar:

  1. Tillsätt kaffe, kakaopulver, glass och iskuber i en mixer.
  2. Blanda i 1 minut eller tills det blir krämigt.
  3. Serveras omedelbart

OBS

Vilken glass som helst går bra – se bara till att den passar till kaffe. Du kan också tillsätta ett lager vispad grädde eller chokladflingor, vilket gör milkshaken extra fin och välsmakande.

Kalorier: 387