Recept på flat white-kaffe - Vad består flat white av?

Detta enkla recept på flat white-kaffe garanterar en krämig dryck med mycket smak. Vi valde att använda SENSEO® Extra Strong för detta recept, eftersom det tillför ett extra lager med krämighet.

Flat white förväxlas ofta med caffelatte – och av goda skäl. De två kaffedryckerna är väldigt lika när det gäller ingredienser och tillredning. Den största skillnaden är att caffelatte görs med varm mjölk med skum ovanpå, medan flat white innehåller ångad mjölk.

Tekniskt görs flat white-kaffe med mikrobubblor, vilket ger en sammetslen konsistens. Dessutom har den bara ett tunt lager mjölk ovanpå. Flat white har 0,5 centimeter mjölk medan en caffelatte vanligen har mer. Det är också därför det kallas ”flat”, eftersom det har ett platt lager mjölk.

Portionsstorlek: 1 kopp kaffe

Förberedelsetid: 2 minuter

Tillagningstid: 2 minuter

Total tid: 4 minuter

Köksutrustning:

  • SENSEO® Switch Premium

Ingredienser:

  • 1 kopp SENSEO® Extra Strong
  • 1 dl mjölk

Anvisningar:

  1. Brygg 1 kopp SENSEO® Extra Strong (1,2 dl).
  2. Ånga mjölk till skum med en mjölkångare. Medan mjölken skummar, använder du en sked för att vika mjölken nerifrån och upp. Detta ger en rik och krämig konsistens.
  3. Häll långsamt i mjölken i kaffet tills exakt 0,5 centimeter ångad mjölk har lagt sig ovanpå.

OBS

Du kan också använda växtbaserad mjölk, till exempel mandelmjölk eller havremjölk.

Kalorier: 38

Köp SENSEO-produkter för detta kafferecept

Fler kafferecept

Recept på cortadokaffe med honung och vaniljsirap

Detta recept på cortadokaffe är gjord på mjölk, honungs- och vaniljsirap. Detta gör den till en mycket sötare kaffedryck än andra cortadovarianter. Det mest klassiska cortadokaffet görs med SENSEO® Gold och en skvätt mjölk.

Recept på julkaffe - Kaffe med kanel och muskot

Kaffe med jultema är ett fantastiskt sätt att fira jul på, oavsett om du firar jul för dig själv eller med familjen. Det är dessutom ganska lätt att göra eget julkaffe, eftersom det bara kräver några få ingredienser.

Recept på iskaffe med karamellsirap och banan - Lättlagat

Iskaffe är utsökt i sig, men om du tillför dina favoritsmaker blir det ännu mer njutbart. Det finns många ingredienser som kan användas i iskaffe, t.ex. choklad, Bailey, banan, karamell och olika sorters sirap.