Recept på iskaffe med karamellsirap och banan - Lättlagat

Iskaffe är utsökt i sig, men om du tillför dina favoritsmaker blir det ännu mer njutbart. Det finns många ingredienser som kan användas i iskaffe, t.ex. choklad, Bailey, banan, karamell och olika sorters sirap.

Detta recept innehåller karamellsirap och banan, men det är bara några av alla de ingredienserna som gör underverk med ett iskafferecept. Båda dessa är söta ingredienser som motverkar den annars mycket intensiva kaffesmaken.

Receptet innehåller stark kaffe. Det skiljer sig från många andra iskaffetyper, men är perfekt om du vill ha ett iskaffe med hög koffeinhalt.

Vi rekommenderar SENSEO® Classic. Det är mycket mer balanserat i smaken än många andra typer starkt kaffe, vilket ger ett bättre iskaffe.

Portionsstorlek: 1 stor kopp kaffe

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Total tid: 10 minuter

Köksutrustning:

 • SENSEO® Switch
 • Mixer

Ingredienser:

 • 30 gram mosad banan
 • 1,2 dl mjölk
 • 2 SENSEO® Classic
 • 3 msk karamellsirap
 • 1 dl iskuber

Anvisningar:

 1. Ta en halv banan, cirka 30 gram, och mosa den noga.
 2. Brygg 2 SENSEO® Classic.
 3. Tillsätt mosad banan, mjölk, isbitar och karamellsirap i ett glas och blanda. Du kan också använda en mixer.
 4. Strö över önskad toppning och servera direkt.

OBS

Användning av mixer ger det bästa resultatet eftersom ingredienserna och smakerna smälter ihop bättre. Det gör också drycken krämigare i konsistensen.

Kalorier: 143

Köp SENSEO-produkter för detta kafferecept

Fler kafferecept

Recept på flat white-kaffe - Vad består flat white av?

Detta enkla recept på flat white-kaffe garanterar en krämig dryck med mycket smak. Vi valde att använda SENSEO® Extra Strong för detta recept, eftersom det tillför ett extra lager med krämighet.

Recept på hemlagad frappé - Frappé med is

Detta recept på frappé är perfekt för varma sommardagar när du vill ha en kopp kaffe, men också en sval och uppfriskande dryck. Frappé är en kall och lite söt kaffedryck, perfekt när du behöver svalkas.

Recept på Caramel Delight Kaffe

Gör själv ett härligt caramel delight-kaffe. Ett starkt kaffe med kolasmak och en antydan av vanilj. Grädden ger en krämig smak, perfekt efter middagen.