Recept på café latte - Hemlagad latte med mjölk

Detta recept på Café Latte tar bara några minuter att förbereda och kan göras av vem som helst. Det bygger på en traditionell metod med endast mjölk och kaffe, men du kan också lägga till egna ingredienser. Många kaffedrickare tycker om lite socker eller sirap i sitt kaffe.

Detta recept är lätt att göra, men kräver ändå lite arbete. Du ska värma mjölken, vispa den och brygga kaffet. Det kan vara avkopplande och kul att göra ett personligt kaffe, men om du som många andra, ofta är strängt upptagen, bör du kolla SENSEO® Café Latte pads.

Det är perfekt när man har bråttom på morgonen eller vill koppla av på helgen och bara vill ha en god kopp kaffe. Det är lätt att göra och tar dessutom bara 30 sekunder att brygga.

Portionsstorlek: 1 kopp kaffe

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Total tid: 10 minuter

Köksutrustning:

  • SENSEO® Switch

Ingredienser:

  • 2,2 dl kaffe (eller en kopp SENSEO® Classic)
  • 1,5 dl mjölk

Anvisningar:

  1. Värm mjölken i en liten kastrull eller i mikron.
  2. Vispa mjölken när den är varm, så att det bildas ett skum.
  3. Brygg kaffet. Använd bryggmalet kaffe eller någon av de klassiska SENSEO® -varianterna.
  4. Häll mjölken i kaffet och servera direkt.

 

OBS

Det går snabbt och lätt att brygga kaffe med kaffemaskinen SENSEO® Switch, eftersom det tar cirka 30 sekunder att brygga en hel kopp. Du kanske vill brygga kaffet först och värma mjölken efteråt, om du gör kaffet manuellt. Detta gör att mjölken behåller skummet.

Kalorier: 80

Köp SENSEO-produkter för detta kafferecept

Fler kafferecept

Recept på kaffemilkshake - Iskaffemilkshake

Kaffemilkshakes är ett bra sätt att svalkas och få välbehövligt koffein. Därför är detta recept på en milkshake med kaffe perfekt för varma dagar. Och bäst av allt – det smakar fantastiskt.

Recept på Caramel Delight Kaffe

Gör själv ett härligt caramel delight-kaffe. Ett starkt kaffe med kolasmak och en antydan av vanilj. Grädden ger en krämig smak, perfekt efter middagen.

Pumpkin spice latte opskrift - Pumpasirap

Pumpkin Spice latte är en kaffevariant som först skapades 2003. Det har blivit en mycket populär dryck sedan den först skapades. Café Latte med pumpasmak har blivit en hösttradition för många, då smaken får en att tänka på den årstiden.