Recept på kaffemilkshake - Iskaffemilkshake

Kaffemilkshakes är ett bra sätt att svalkas och få välbehövligt koffein. Därför är detta recept på en milkshake med kaffe perfekt för varma dagar. Och bäst av allt – det smakar fantastiskt.

Du kan välja vilken typ av glass du vill. Den vanligaste smaken är vanilj, eftersom den inte tar död på kaffesmaken. Glass med kaffesmak är till och med bättre, om du vill förstärka smaken på milkshaken. Om du tillför mer kaffe blir den tunnare, så använd istället glass med kaffesmak.

Detta recept på kaffemilkshake innehåller faktiskt kaffe, men inte särskilt mycket. Detta betyder också att koffeinhalten är mycket lägre än i iskaffe eller liknande. Så vi rekommenderar att du använder ett starkare kaffe om du vill ha lite mer koffein.

Du kan ersätta SENSEO® Classic med SENSEO® Extra Strong eftersom dessa har starkare smak och högre koffeinhalt. Byt ut 1:1 för volymen, dvs. 1 dl vanligt till 1 dl espresso.

Portionsstorlek: 4 milkshakes

Förberedelsetid: 4 minuter

Tillagningstid: 1 minuter

Total tid: 5 minuter

Köksutrustning:

  • SENSEO® Switch
  • Mixer

Ingredienser:

  • 1 kopp av SENSEO® Classic kaffe
  • 7 dl glass
  • 3 msk kakaopulver
  • 2 dl iskuber

Anvisningar:

  1. Tillsätt kaffe, kakaopulver, glass och iskuber i en mixer.
  2. Blanda i 1 minut eller tills det blir krämigt.
  3. Serveras omedelbart

OBS

Vilken glass som helst går bra – se bara till att den passar till kaffe. Du kan också tillsätta ett lager vispad grädde eller chokladflingor, vilket gör milkshaken extra fin och välsmakande.

Kalorier: 387

Köp SENSEO-produkter för detta kafferecept

Fler kafferecept

Recept på hemlagad frappé - Frappé med is

Detta recept på frappé är perfekt för varma sommardagar när du vill ha en kopp kaffe, men också en sval och uppfriskande dryck. Frappé är en kall och lite söt kaffedryck, perfekt när du behöver svalkas.

Recept på flat white-kaffe - Vad består flat white av?

Detta enkla recept på flat white-kaffe garanterar en krämig dryck med mycket smak. Vi valde att använda SENSEO® Extra Strong för detta recept, eftersom det tillför ett extra lager med krämighet.

Recept på café latte - Hemlagad latte med mjölk

Detta recept på Café Latte tar bara några minuter att förbereda och kan göras av vem som helst. Det bygger på en traditionell metod med endast mjölk och kaffe, men du kan också lägga till egna ingredienser. Många kaffedrickare tycker om lite socker eller sirap i sitt kaffe.